Λαπαροσκοπικη πυελοπλαστικη

pyeloplastiki

Καθώς η στένωση της πυελοουρητηρικής συμβολής αφορά συνήθως εφήβους αλλά και νέους ενήλικες, η λαπαροσκοπική πυελοπλαστική αποτελεί μια ασφαλή και ανώδυνη επεμβατική μέθοδο. Μια ανοιχτή χειρουργική επέμβαση σημαίνει αυξημένες πιθανότητες επιπλοκών, μακρά μετεγχειρητική περίοδο και πόνους, ενώ με την λαπαροσκοπική πυελοπλαστική, η διαδικασία χαρακτηρίζεται σαφώς απλότερη.

Η συγκεκριμένη πάθηση αφορά τη στένωση τμήματος του ουρητήρα στο σημείο στο σημείο ένωσης της πυέλου του νεφρού. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη δυσκολία μετακίνησης των ούρων προς την ουροδόχο κύστη. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι: κολικοί του νεφρού αλλά και συχνές ουρολοιμώξεις που συνοδεύονται από πυρετό.

Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης έχει μεγάλη σημασία καθώς η υπολειτουργία αυτής της διαδικασίας οδηγεί σε ολοένα και μειωμένη νεφρική λειτουργία με συνέπεια την τελικά ολική καταστροφή του νεφρού.

Η εφαρμογή της λαπαροσκοπικής πυελοπλαστικής πραγματοποιείται με πάρα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας και εφαρμόζεται πλέον κατά συντριπτική πλειοψηφία.

Κατά την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο, ο χειρούργος θα αφαιρέσει ή θα παρακάμψει το στενωμένο τμήμα της συμβολής της νεφρικής πυέλου με τον ουρητήρα και θα το επανενώσει με τα υγιή τμήματα. Και σε αυτή την λαπαροσκοπική επέμβαση έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής:

  • Πραγματοποίηση επέμβασης με μικρές οπές
  • Σχετικά μειωμένο χρόνο νοσηλείας
  • Ελάχιστους μετεγχειρητικούς πόνους
  • Γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση και επιστροφή στην καθημερινότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος της λαπαροσκοπικής πυελοπλαστικής έχει μειωθεί αισθητά καθώς προσφέρονται διάφορα οικονομικά πακέτα νοσηλείας.

Δείτε ακόμα: Ρομποτική πυελοπλαστική da Vinci

ΕικοινωνίαΕικοινωνία