Παθησεις ουροδοχου κυστεως

pathiseis-ourodoxou-kisteos

Οι παθήσεις της ουροδόχου κύστεως αφορούν περιπτώσεις λιθίασης (πέτρα στην κύστη) και αρκετά επικίνδυνες περιπτώσεις όγκων. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζεται χειρουργική επέμβαση με την κατάλληλη μέθοδο.

Λιθιαση της ουροδοχου κυστης

Μια συχνή επιπλοκή της υπερτροφίας του προστάτη είναι η λιθίαση της ουροδόχου κύστης. Οι λίθοι στην ουροδόχο κύστη δημιουργούνται από στάσιμα ούρα που παραμένουν καθώς εμποδίζονται από διόγκωση του προστάτη ή από στενώσεις στην ουρήθρα.

Αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με την χρήση του laser λιθοτρίπτη (Κυστεολιθοτριψία με Laser).

Καρκινος στην ουροδοχο κυστη

Αφορά τις περιπτώσεις καρκίνου της ουροδόχου κύστης και των περιφερειακών λεμφαδένων. Αυτή η μορφή καρκίνου, συχνά είναι επιθετική και μπορεί να ακολουθήσει μετάσταση στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Εάν κριθεί απαραίτητο και για μεγαλύτερο έλεγχο του καρκίνου, εκτός από την αφαίρεση της κύστης, θα πρέπει να αφαιρεθούν και παρακείμενα όργανα.

Στους άνδρες η ριζική κυστεκτομή μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση του προστάτη αδένα, των σπερματογόνων κύστεων καθώς και τμήμα του σπερματικού πόρου.

Στις γυναίκες μπορεί να χρειαστεί η αφαίρεση του τραχήλου της μήτρας, τη μήτρα αλλά και τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και τμήμα του κόλπου. Η ριζική κυστεκτομή πραγματοποιείται με ρομποτική χειρουργική (Ρομποτική, ριζική κυστεκτομή da Vinci).

 

 

ΕικοινωνίαΕικοινωνία