Ρομποτικη ριζικη νεφρεκτομη da vinci

ρομποτική Ριζική νεφρεκτομή

Η Ρομποτική ριζική νεφρεκτομή da Vinci εφαρμόζεται σε περιπτώσεις καρκίνου του νεφρού. Ο καρκίνος του νεφρού είναι μια αρκετά συχνή μορφή καρκίνου (3η σε συχνότητα) η οποία εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες, σε ηλικίες μετά τα 60.

Η τεχνολογική εξέλιξη και η εμφάνιση νέων, λιγότερο επεμβατικών μεθόδων όπως το ρομποτικό σύστημα da Vinci, έκανε τη διαδικασία αφαίρεσης του νεφρού, ανώδυνη. Οι επιπτώσεις των ανοιχτών επεμβάσεων είναι πλέον παρελθόν.

εξαιρετικη ακριβεια

Οι ηλεκτρονικοί βραχίονες του ρομποτικού συστήματος da Vinci είναι εξαιρετικά ακριβείς. Εισέρχονται στο σώμα από πολύ μικρές οπές (μικροσκοπικές τομές) και διευθύνονται από τον χειρούργο με εξαιρετική ακρίβεια. Ο προσβεβλημένος από όγκο νεφρός απομακρύνεται αφού πρώτα επικαλυφθεί αεροστεγώς (παρασκευή). 4 οπές είναι αρκετές για την όλη διαδικασία της αφαίρεσης.

Η ρομποτική, ριζική νεφρεκτομή, πραγματοποιείται λοιπόν χωρίς ο ασθενής να έχει τους πόνους που ακολουθούσαν μια ανοιχτή μέθοδο επέμβασης και προπάντων με την ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο. Εκτός από τα καταπληκτικά κλινικά αποτελέσματα, σύντομα ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του.

Η αφαίρεση νεφρού με τη μέθοδο da Vinci πραγματοποιείται με ολική νάρκωση και διαρκεί από 1,5 ως 3 ώρες (ανάλογα με την περίπτωση). Ο χειρούργος, εκτός από τον έλεγχο των ρομποτικών βραχιόνων, έχει στη διάθεσή του την πλήρη εικόνα της διαδικασίας μέσω μιας τρισδιάστατης και λεπτομερέστατης οθόνης υψηλής ευκρίνειας.

Βασικα πλεονεκτηματα της ρομποτικης ριζικης νεφρεκτομης

  • Ελάχιστη απώλεια αίματος
  • Ελάχιστα τραύματα τομών
  • Εξαιρετική χειρουργική ακρίβεια
  • Μεγαλύτερη κατά x15 φορές ορατότητα της επέμβασης
  • Πόνοι αισθητά χαμηλότερης έντασης
  • Μειωμένος χρόνος νοσηλείας
  • Συγκριτικά μικρότερος χρόνος ανάρρωσης

Το da Vinci.Xi αποτελεί την αιχμή της χειρουργικής τεχνολογίας καθώς είναι η πιο πρόσφατη και εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής. Στεγάζεται στο νοσοκομείο METROPOLITAN GENERAL. Εκεί ο Χειρουργός Ουρολόγος κ. Μαρτίνης διευθύνει την κλινική Ρομποτικής – Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας.

Δείτε επίσης την Λαπαροσκοπική ριζική νεφρεκτομή