Ρομποτικη πυελοπλαστικη da Vinci

robotiki-pyeloplastikh

Καθώς η στένωση της πυελοουρητηρικής συμβολής αφορά συνήθως εφήβους αλλά και νέους ενήλικες, η ρομποτική πυελοπλαστική αποτελεί την πιο ασφαλή και ανώδυνη επεμβατική μέθοδο. Μια ανοιχτή χειρουργική επέμβαση σημαίνει αυξημένες πιθανότητες επιπλοκών, μακρά μετεγχειρητική περίοδο και πόνους. Με τη ρομποτική πυελοπλαστική da Vinci, η διαδικασία χαρακτηρίζεται σαφώς απλότερη.

Η συγκεκριμένη πάθηση αφορά τη στένωση τμήματος του ουρητήρα στο σημείο στο σημείο ένωσης της πυέλου του νεφρού. Ως αποτέλεσμα έχουμε τη δυσκολία μετακίνησης των ούρων προς την ουροδόχο κύστη. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι: κολικοί του νεφρού αλλά και συχνές ουρολοιμώξεις που συνοδεύονται από πυρετό.

Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης έχει μεγάλη σημασία καθώς η υπολειτουργία της διαδικασίας οδηγεί σε ολοένα και μειωμένη νεφρική λειτουργία. Τελικά αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ολική καταστροφή του.

Η εφαρμογή της ρομποτικής πυελοπλαστικής με τη μέθοδο da Vinci πραγματοποιείται με πάρα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας και εφαρμόζεται πλέον κατά συντριπτική πλειοψηφία.

Κατά την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδο, ο χειρούργος θα αφαιρέσει ή θα παρακάμψει το στενεμένο τμήμα της συμβολής της νεφρικής πυέλου με τον ουρητήρα και θα το επανενώσει με τα υγιή τμήματα. Και σε αυτή την ρομποτική επέμβαση έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.

  • Πραγματοποίηση επέμβασης με μικρές οπές
  • Εξαιρετικό οπτικό πεδίο σε οθόνη HD και 3d
  • Σχετικά μειωμένο χρόνο νοσηλείας
  • Ελάχιστους μετεγχειρητικούς πόνους
  • Γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση και επιστροφή στην καθημερινότητα

Αξίζει να σημειωθεί οτι το κόστος της ρομποτικής πυελοπλαστικής έχει μειωθεί αισθητά καθώς προσφέρονται διάφορα οικονομικά πακέτα νοσηλείας.

Το da Vinci Xi αποτελεί την αιχμή της χειρουργικής τεχνολογίας καθώς είναι η πιο πρόσφατη και εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής. Στεγάζεται στο νοσοκομείο METROPOLITAN GENERAL. Εκεί ο Χειρουργός Ουρολόγος κ. Μαρτίνης διευθύνει την κλινική Ρομποτικής – Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας.

Δείτε και τη Λαπαροσκοπική Πυελοπλαστική

ΕικοινωνίαΕικοινωνία