Ρομποτικη Ριζικη προστατεκτομη da Vinci

robotiki-prostatektomi

Η Ρομποτική Ριζική προστατεκτομή με τη μέθοδο da Vinci εφαρμόζεται για την αφαίρεση του προστάτη με όγκο. Ο καρκίνος του προστάτη, αποτελεί τη πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες. Επίσης το 15% των καρκίνων συνολικά αφορούν τον καρκίνο του προστάτη. Ένα μικρό ποσοστό ανδρών, περίπου το 5% νοσεί πριν την ηλικία των 30 και σε ποσοστό 59% νοσούν άνδρες άνω των 79 ετών.

Ο όγκος του προστάτη αποτελεί ένα από τα βασικότερα πεδία εφαρμογής της ρομποτικής χειρουργικής. Γίνεται ολική αφαίρεση του προστάτη με ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, άψογη μετεγχειρητική πορεία και γρήγορη αποκατάσταση και επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές δραστηριότητες.

Ολοένα και περισσότερες επεμβάσεις για την αφαίρεση του προστάτη, συμβαίνουν με ρομποτική χειρουργική. Αυτό πλέον καθιστά την ρομποτική τεχνική ως την πιο επικρατούσα, επιτυχημένη επέμβαση. Πάνω από το 80% των επεμβάσεων ριζικής προστατεκτομής πραγματοποιούνται με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci.

Η ρομποτική αφαίρεση προστάτη πραγματοποιείται με επιτυχία αρκετά χρόνια, κάτι που μας επιτρέπει να αναφέρουμε με ασφάλεια, συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κλασικές μεθόδους επέμβασης.

πλεονεκτηματα της ρομποτικης ριζικης προστατεκτομης

  • Εξαιρετικό ογκολογικό αποτέλεσμα
  • Πολύ υψηλό ποσοστό εγκράτειας
  • Καλή στυτική λειτουργίας
  • Μειωμένα ποσοστά μετάγγισης
  • Μειωμένα ποσοστά στένωσης της ουρήθρας

Εξαιτίας όλων των παραπάνω αποτελεσμάτων και ενδείξεων, η ρομποτική ριζική προστατεκτομή είναι η συχνότερη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη στις ΗΠΑ.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος κ. Μαρτίνης πραγματοποιεί την επέμβαση με τη νεότερη έκδοση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci, το da Vinci Xi

Το da Vinci Xi αποτελεί την αιχμή της χειρουργικής τεχνολογίας καθώς είναι η πιο πρόσφατη και εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ρομποτικής χειρουργικής. Στεγάζεται στο νοσοκομείο METROPOLITAN GENERAL, όπου ο κ. Μαρτίνης διευθύνει την κλινική Ρομποτικής – Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας.